Afbeelding
Foto: Rick Bouwman

Brugklasleerlingen OBC Bemmel steunen Rode Kruisactie orkaanslachtoffers Sint-Maarten

Algemeen

BEMMEL – De brugklasleerlingen van de opleiding vmbo-t Lifestyle van het OBC in Bemmel hebben zelfstandig een actie op touw gezet om scholieren op Sint-Maarten, die het slachtoffer zijn geworden van de orkaan Irma, te steunen.

Deze actie heeft een prachtig geldbedrag opgeleverd: 1.018,55 euro. Dit geldbedrag is onlangs door de leerlingen persoonlijk overhandigd aan Dick Huiskamp, secretaris van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Lingewaard-Overbetuwe.

De berichtgevingen rondom de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten hebben grote indruk achtergelaten op die leerlingen. De leerlingen wilden graag zelf ook een bijdrage leveren om het leed van de slachtoffers te verzachten. Onder leiding van Erika Bossuyt, docent Levensbeschouwing, werd een plan van aanpak gemaakt. Het bedenken en uitvoeren van de acties werd door de leerlingen met veel enthousiasme en gedrevenheid zelf uitgevoerd. Het doel was om met de acties zo veel mogelijk geld in te zamelen. Er was zelfs een wedstrijd tussen de brugklassen van het vmbo-t Lifestyle wie het meeste geld op zou halen. Dit werd uiteindelijk klas T1E. De acties bestonden uit het inzamelen van lege flessen en het organiseren van een sponsorloop in de vorm van een survivalrun. Met het uiteindelijke geldbedrag hebben de leerlingen ervoor gezorgd dat ruim 500 kinderen op Sint-Maarten weer met goed lesmateriaal naar school kunnen. Zij krijgen de kans zich zo te ontwikkelen zoals de leerlingen op het OBC in Bemmel dat doen.

Uitgelicht

Digitale krant