Afbeelding

Een kijkje in het huis van de kunsthandelaar

Zakelijk Zaken Nieuws

HUISSEN - 'Kunstenaars en hun kunstwerken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden', dat is de overtuiging van Kunsthandelaar en Taxateur Peter van Os, tegenwoordig gevestigd in Huissen.

De collectie antiek bestaat uit schilderijen, meubelen, topografische kaarten, plattegronden en stadsgezichten, Chinees porselein, Delfts aardewerk, sculpturen en decoratieve objecten. Daarnaast treft u een prachtige collectie hedendaagse kunst, schilderijen en fotografie. Er zijn kunstwerken te vinden in verschillende prijsklassen, van Affordable Art tot Collectors Items.

                                

Al drie generaties lang is de familie Van Os een vertrouwd adres voor het handelen in Europese en Chinese kunst en antiek. Grootvader Frans Aalbers begon in 1910 met de antiekhandel in de Arnhemse Bakkerstraat. Vader Piet van Os nam de zaak over en in 1974 begon Peter met een eigen kleine collectie, waarna hij in 1981 de zaak overnam.

Taxaties

Taxaties worden uitgevoerd in opdracht van particulieren, verzekeringsmaatschappijen en musea. Peter van Os is allround taxateur op het gebied van inboedelgoederen en kostbaarheden. Gecertificeerd lid van TMV, Federatie Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders. Tevens lid van KVHOK, Koninklijke Nederlandse Vereniging Handelaren Oude Kunst en de internationale CINOA.

Open huis

Op zaterdag 2 december van 12.00-17.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in het prachtige woonhuis van de kunsthandelaar, waar alles te koop is! Peter geeft om 13.00 en 15.00 uur een korte uitleg over taxeren. (Speciale taxatie-aanbieding: 15 euro per object.)

Kunsthandel Peter van Os, Antiek–Moderne Kunst-Taxaties, Kamervoort 187, Huissen; 06 53106541; www.petervanos.nl.

Uitgelicht

Digitale krant