Afbeelding
Foto: Henny Campschroer

Meekijken bij Participatiepunt Gendt

Algemeen

GENDT - "Als ik op woensdagochtend om 9.15 uur binnenloop in de hal van het Hof van Breunissen zitten er heel veel mensen te wachten bij de prikpost. Ik haast me naar de zaal Het Centrum, waar vrijwilligers van het Repair Café al bezig zijn om tafels klaar te zetten. Ik help een handje mee", zo vertelt Henny Campschroer.

"Intussen komt de chauffeur van de e-car binnen, we maken een praatje, legen het bakje met vrijwillige bijdragen en de chauffeur kan beginnen aan zijn eerste ritje. Intussen lopen de eerste inwoners al binnen bij het repaircafé. We drinken koffie met alle vrijwilligers en de eerste klanten. Daarna aan het werk. Intussen zijn de PP-medewerkers in gesprek met een inwoner. De maatschappelijk werker van Rijnstad komt binnen en loopt naar zijn spreekkamer. De mensen van de ICT-helpdesk zijn ook binnen en komen koffie halen.

Ik loop even naar mijn collega’s om het programma van die ochtend door te nemen, zo moet de nieuwsbrief 2017 van het PP gemaild worden naar alle vrijwilligers. Daarvoor hebben we zo veel mogelijk alle namen en adressen weer gecontroleerd in samenwerking met SWL. Er zijn wat vragen binnen gekomen, die moeten worden verwerkt.
Een consulente van de WMO sluit aan en zoekt haar werkplek op aan de achterkant van de balie. Een activiteitenbegeleidster van Sint-Jozef informeert naar het programma voor de volgende 'effe d’r uut' in januari. Mijn collega’s bij het PP hebben intussen informatie verstuurd over tuinklussen. Dan is het tijd, vrijwilligers ruimen alles netjes op en kunnen na een alweer zinvolle ochtend naar huis."

Uitgelicht

Digitale krant