Afbeelding
Foto: Barbara Beekman

Mooie én grappige familievoorstelling 'Het lelijke eendje' in Gendt

Algemeen

GENDT - Op zaterdag 16 december om 14.00 uur danst LethDansant het sprookje 'Het lelijke eendje' in Providentia in Gendt. Een mooie, maar zeker ook grappige voorstelling met klassiek ballet en klassieke muziek. Een familievoorstelling voor vanaf 4 jaar in Providentia, Gendt

Het lelijke eendje, het verhaal: Moeder eend is blij wanneer haar twee kleine eendjes geboren worden. Plotseling komt er nog een derde eendje uit een ei. Dit eendje ziet er een beetje vreemd uit, maar dat vinden haar moeder en twee zusjes helemaal niet erg. Ze zijn heel gelukkig met elkaar.
Bij de vijver wordt het vreemde eendje stiekem gepest door de kikkers en de konijnen, die haar lelijk noemen. Verdrietig kijkt ze naar de mooie grote zwanen en droomt ervan later een mooie eend te worden. Hoe meer het lelijke eendje groeit, hoe vreemder ze eruit gaat zien. Haar vleugels en poten worden veel langer dan die van haar zusjes en het lelijke eendje schaamt zich erg. Haar vriend de raaf probeert haar op te vrolijken en zegt dat het juist heel speciaal is om anders te zijn. Wanneer het lelijke eendje op een dag verdrietig naar de vijver wandelt, kijken alle dieren haar plotseling geschrokken aan! Wat is er met haar gebeurd?

(Choreografie: Steffie van Leth; Muziek: Léon Minkus. Kosten: 7,50 euro Reserveren kan door een e-mail te sturen aan LDreserveren@gmail.com.)

Uitgelicht

Digitale krant