Afbeelding

Fantastisch resultaat voor slagwerkgroep muziekvereniging Volharding

Algemeen

HUISSEN - Na acht maanden van voorbereiding was het dan zo ver. Zaterdagmorgen reden er twee vrachtwagens vol met slagwerkinstrumenten en 17 zeer gespannen en gemotiveerde jonge mensen richting Heesch. Zij zouden daar meedoen aan het podiumconcours slagwerkgroepen. Volharding stond als tweede groep gepland. Ondanks het slechte weer waren er toch heel veel toeschouwers uit Huissen aanwezig om de groep te steunen.

Het was heel indrukwekkend te zien hoe deze jonge groep met een aantal ouders als een geoliede machine het instrumentarium op het podium op de juiste plek zette en om 10.45 uur was het dan zo ver. Na een korte introductie stond de groep klokslag 10.45 uur klaar voor hun optreden.

Het eerste nummer Curse of Tortuga werd heel sfeervol ingezet. Het was prachtig die gespannen koppies op het podium te zien. Veel respect ook voor alle slagwerkers die gedurende het spelen van de drie stukken constant van het ene naar het andere instrument, tussen alle instrumenten door, moesten lopen zonder dat een instrument wordt omgestoten of een stok op de grond valt. De overgang naar het tweede stuk 'Who will save us now' was heel vloeiend. Wat een prachtig muziekstuk hebben zij uitgekozen. Het was muisstil in de zaal. Als derde tevens sluitstuk werd 'Elements' gespeeld. Het is een prachtig stuk die speciaal voor Volharding is geschreven door Martijn Oostra.

Toen was het wachten op de uitslag die rond 13.00 uur bekend gemaakt zou worden. De dirigenten van de deelnemende korpsen van deze morgen werden naar het podium geroepen. Melvin had Lora 11 jaar en Quint levels 10 jaar meegenomen op het podium. Voor hen was deze dag extra spannend want ze deden voor het eerst met de grote groep mee en dan direct bij zo'n belangrijk concours. Ze hebben het voortreffelijk gedaan.

Volharding kreeg als tweede vereniging van de voorzitter van KNMO te horen dat ze 92,67 punten een eerste prijs met promotie en onderscheiding hadden behaald. Met dit fantastisch resultaat heeft deze jonge groep onder leiding van Melvin Puijn laten zien en horen heel veel in hun mars te hebben. Het bleek uiteindelijk veruit het hoogste aantal punten te zijn van dit weekeinde. De groep is gepromoveerd naar de tweede divisie en gaat zich nu voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap op 3 februari.

Uitgelicht

Digitale krant