Winterfair en open huis bij Gezinshuizen De Wij in Gendt

Algemeen

GENDT - Op vrijdag 15 december vindt er voor de tweede keer een winterfair en open huis plaats van gezinshuizen Houtduif de Wij en Torenvalk de Wij in Gendt.

Bij de winterfair wordt de bezoeker ondergedompeld in Dickensstijl, en zijn er veel vuurkorven, fakkels en diverse muzikale ondersteuning. Er zal een appelarreslee trein door het professioneel, sfeervol aangelichte bos gaan rijden. De winterfair biedt een gevarieerd aanbod van onder andere lokale streekproducten als biologische jams uit de Betuwe, wol producten, boekpresentaties en cadeau artikelen. Bezoekers van de winterfair kunnen op creatief gebied kennis maken met streeksieraden, viltproducten en armbanden.

Tijdens de winterfair zullen beide prachtige gezinshuizen aan de Olyhorststraat 35-41 in Gendt vrij toegankelijk zijn. In beide woonboerderijen zorgen de gezinsouders Eddy en Geesje Hilderink samen met een kleinschalig team voor de dagelijkse huisvesting, verzorging en ondersteuning van acht jong volwassenen in een begeleid zelfstandige woonomgeving. Uitgangspunt in de begeleiding is dat iedereen mag zijn wie hij/zij is met eerlijkheid en respect voor elkaar. Er wordt door bewoners en begeleiding gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling door zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de individuele mogelijkheden en kansen. Het einddoel is een zo zelfstandig mogelijke plaats in de samenleving te bewerkstelligen voor de huidige bewoners.

Een ieder is van 16.00 tot 21.00 uur welkom op de winterfair en het open huis aan de Olyhorststraat 35-41 in Gendt. Parkeren is mogelijk aan de Molenstraat.

Uitgelicht

Digitale krant