Tweestroom MC1 kampioen

GENDT - De basis voor een kampioenschap was natuurlijk al gelegd in alle voorgaande wedstrijden maar zaterdag 9 december was de finalewedstrijd van het seizoen voor de meiden MC1. Ikaros MC1 de nummer twee in de stand kwam op bezoek in Gendt. Er waren nog twee sets nodig om het kampioensfeest te kunnen vieren.

Voor Ikaros was de opdracht lastiger geen of minimaal maar 1 set weggeven aan onze meiden. Na de nodige peptalk van de coaches en de vele bemoedigende woorden van het massaal toegestroomd publiek (het was zelfs noodzakelijk de tribune uit te bouwen) gingen de meiden het veld in. Licht gespannen, wetende dat de uitwedstrijd tegen Ikaros enkele weken geleden een ware thriller was geweest, gingen de meiden gefocust van start.

De scores hielden lang gelijke trend. Uiteindelijk lukte het om de eerste set binnen te halen met zes punten verschil 25-19. Nog één set en we zijn kampioenschap. In de tweede set liepen onze meiden al snel uit op een voorsprong van drie punten maar door slordig spel kwam Ikaros weer snel langszij. De spanning in de wedstrijd was om te snijden, wisselspelers durfden niet meer te kijken en het publiek werd stiller en stiller. Op een zeer belangrijk moment in de wedstrijd werd tot overmaat van ramp ook nog een punt aan de tegenstander gegeven door een in de ogen van de scheidsrechter gemaakte netfout. Ondanks deze tegenvaller en de spanning herpakte onze meiden zich direct en sleepte er met een paar mooie aanvallen de winst in de tweede set toch nog binnen 25-22. Kampioen!

De derde en vierde set waren dus een formaliteit. Toch hadden we met het team besloten om vol voor de winst te gaan en het publiek te laten genieten van het dreamteam van de Tweestroom. Met winst in set 3, 25-22 en in set 4, 25-14 was het een overtuigende overwinning.

Met een voorsprong van 12 punten op de nummer twee mogen Pam, Jette, Kiki, Else, Yamilla, Luna, Sanne ,Femme en trainer Kees , trainer/coach Yvonne , assistent-trainer Marianne en assistent-trainer/coach Eric zich met recht een dreamteam noemen.