Afbeelding
Foto: Chune Huijbregts

Bloemen voor honderdste beroepsbeoefenaar vmbo beroepenfeest Betuwe On Stage

Algemeen

BETUWE - Afgelopen week ontving Marco Simons, filiaalmanager bij Hema in Elst, een bos bloemen van Betuwe On Stage projectleiders Josine de Vet en Bernadette Egelmeers. Marco reageerde verrast. Betuwe On Stage verloot een prijs bij de aanmelding van de honderdste beroepsbeoefenaar, dit keer viel de prijs op Hema Elst.

“Tuurlijk doe ik weer mee”, zegt de Hema filiaalmanager. “Het is een mooi feest, maar het is vooral belangrijk dat vmbo-leerlingen kansen krijgen om beroepen te leren kennen. Daarvoor is de Doe Dag. Leerlingen komen die dag in de winkel kijken en meehelpen, zodat ze een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding."

Op de vraag wat Marco doet om de sfeer goed te houden, krijgt hij pretlichtjes in zijn ogen. ”Ik mag graag mensen een beetje plagen”, zegt hij. “Leuke grapjes dragen bij aan een goede werksfeer, net zoals af en toe samen een gebakje eten en een feest vieren.”

Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatie- en netwerkprogramma van vijf vmbo-scholen in de Betuwe: Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen. Partners in dit project zijn de gemeentes Overbetuwe & Lingewaard, Forte Jeugdwerk, Rabobank Oost Betuwe en ouders.

Help u ook mee leerlingen inzicht te geven in uw beroep? Het Beroepenfeest Betuwe On Stage is op 27 februari 2018, de Doe Dag op 15 maart 2018. De organisatie zoekt beroepsbeoefenaren die hun enthousiasme over hun vak willen delen met derdejaars vmbo-leerlingen. Meer informatie staat op www.betuweonstage.nl.

Uitgelicht

Digitale krant