Afbeelding
Foto: Sjoukje Veldkamp

Sint verrast Zonnebloem

Algemeen

ANGEREN - Op 6 december organiseerde de Zonnebloem een activiteit voor haar gasten. De gasten zaten gezellig bijeen toen er op de deur werd geklopt.

Groot was de verbazing toen eerst een stel vrolijke pietjes binnen stapten en daarna ook nog Sinterklaas! De Sint vond dat hij, voordat hij naar Spanje terugging, toch nog even naar Angeren moest. Het werd één groot feest, vooral toen bleek dat Sinterklaas de kinderen van héél lang geleden nog goed kende. Tante Mathilde las haar gedicht voor, waarin ze bekende dat ze zich afvroeg of de baard wel echt was. Sint vond het goed dat ze het controleerde en waarachtig, hij was echt!

Het werd een vrolijke middag, met een quiz met oude foto’s uit Angeren verzorgd door Ben Otters. Willemien, Wim en Henny waren de gelukkigen; zij wonnen een prijs. Maar Sinterklaas had nog meer verrassingen, alle gasten kregen een cadeautje. Een boekje en gevulde speculaas erbij. Gasten die niet aanwezig waren kregen het presentje thuis bezorgd.

Het boekje werd aangeboden door Renate Diks van Schrijverij Mooi Mens. Sinterklaas had stiekem het boekje gelezen en las zelfs een gedicht eruit voor, zo mooi vond hij het. Ook de vrijwilligers had hij niet vergeten, zij kregen een stuk gevulde speculaas. Waarna de voorzitter Sinterklaas met zijn pieten bedankte en ook John en Sjoukje bedankte voor de organisatie van deze gezellige middag. Sinterklaas kreeg ook een cadeautje; een bijdrage voor Kika.

Vrolijk werd Sinterklaas met zijn piet(jes) uitgezwaaid en natuurlijk is hij volgend jaar weer welkom. “Dag Sinterklaasje da-ag, da-ag!”

Uitgelicht

Digitale krant