Afbeelding

Geschiedenis Egerlanderkapel De Leemkuulers (4)

Algemeen

25 juni 2018 bestaat Egerlander kapel de Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel.

In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

1995. Dit jaar is een heel bijzonder jaar geweest voor ons. Hier volgt een kleine opsomming.

Op 23 april zijn we naar Eibergen vertrokken om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap voor blaaskapellen. Er bestaan drie klassen, de heuvelklasse, de bergklasse en de topklasse.

Wij komen uit in de Heuvel klasse. Om 12.00 uur mochten wij voor publiek en jury gaan spelen, wij vonden dat we goed geblazen hadden. Om 18.00 uur kwam de uitslag: Nederlands Kampioen met 300 punten De Leemkuulers uit Bemmel.

In augustus zijn we met onze partners op reis gegaan naar Lauterbrunnen in Zwitserland om aldaar deel te nemen aan het 'Taltreffen'. We hebben genoten van de reis en het verblijf in een Naturfreundehaus. Fantastisch.

Op 14 oktober ons jaarconcert, samen met de Marktaler Musikanten. De zaal was uitverkocht en het publiek heeft erg genoten.

20 oktober hebben we met een groot feest afscheid genomen van onze dirigent Piet Verheijen.

Hij moet vanwege zijn ziekte het veel rustiger aan gaan doen en Piet kennende zou dit bij onze club niet lukken. Piet is voor al zijn verdiensten voor De Leemkuulers benoemd tot erelid van onze kapel.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--11 maart: Brunchconcert in zalencentrum de Kolk in Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro.

--Vierdaagse zondag Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 12.00 uur gepland einde 17.30 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--29 september: jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur. Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur. Tevens is er een 'mini'-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (Zonnebloem, cliënten van Driestroom, Makers en Merken).

Uitgelicht

Digitale krant