Gezamenlijk aan tafel voor de warme maaltijd uit eigen keuken. In het teeltseizoen komen de groenten van de eigen moestuin. (foto Sjaak Veldkamp)
Gezamenlijk aan tafel voor de warme maaltijd uit eigen keuken. In het teeltseizoen komen de groenten van de eigen moestuin. (foto Sjaak Veldkamp)

De Minkhof ambieert een verdere groei

Algemeen

BEMMEL - Leef- en doeboerderij De Minkhof heeft van de gemeente een financieel zetje gekregen om ook voor derde openingsdag per week meer bezoekers aan te trekken. Het gaat om een eenmalige prestatiesubsidie van 3.800 euro. De stichting blaakt van ambities. De doelstelling om verder te groeien. Meer openingsdagen en samenwerking met ouderenorganisaties.

De Minkhof in Bemmel is een burgerinitiatief en sinds 2014 een ontmoetingsplek voor senioren vanaf 55 jaar uit Lingewaard en omgeving. Met als gedachten een plek te bieden aan senioren die elkaar willen ontmoeten. Meedoen aan activiteiten binnen of buiten, zoals werken in de moestuin, Tussen de middag warm, doen klussen in de timmerwerkplaats of gewoon lekker ontspannen en kunnen genieten van wat er om je heen te zien is.

De Minkof draait momenteel op ruim zeventig vrijwilligers. De inkomsten komen van fondsen, sponsoren, klussen, verkoop van zelfgemaakte producten en een eigen bijdrage van deelnemers. Lingewaard gaf een subsidie van 8.500 euro voor de jaren 2016 en 2017.

De boerderij is drie dagen per week en de eerste zondag van de maand open. De stichting had verwacht dat ze in 2018 met uitbreiding van de maandag voldoende deelnemers zouden aantrekken om ook die activiteiten kostendekkend te houden. De maandag loopt helaas achter, zegt bestuurslid Fred Boersma van de financiële commissie. In de begroting was voor de maandag op de helft meer deelnemers, inclusief eigen bijdrage gerekend. Toch blijft de financiële man op optimistisch. Al gaat het trager dan verwacht, er zit nog steeds groei in het project, zegt hij. Met de verkregen subsidie wil de stichting de huidige openingsdagen verder optimaliseren. Fred Boersma blaakt van optimisme. Er wordt voorzichtig gekeken of het haalbaar is om dit jaar verder te groeien naar vier dagen per week. De doelstelling van leef- en doeboerderij De Minkhof is uiteindelijk om zes dagen per week open te zijn.

Uitgelicht

Digitale krant