Afbeelding

Pronken met eigen veren gaat Geintrappers goed af

Algemeen

BEMMEL – De openingszin van president Frank Hoekjan afgelopen zaterdag van de pronkzitting van De Geintrappers luidde: "De Geintrappers pronken met eigen veren". En die zin werd dubbel en dwars waargemaakt doordat er, in tegenstelling tot andere jaren, alleen maar artiesten van Bemmelse bodem op het podium van de bomvolle Roskam stonden.

Tekst en foto: Hein Arns

Na de gebruikelijke plichtplegingen aan het begin van de zitting met het begroeten van de gasten en het binnenhalen van Prinses Mirjam van het Festijn, beten de minioren van de Kinkeltjes het spits af in De Roskam met hun gardedans. Vanwege de jeugdige leeftijd van de minioren kwam de showdans al direct na de opnieuw vlijmscherpe buut van Leo en Dorie Reijnen als 't is gruun en 't blief gruun. De kwinkslagen waarmee de Bemmelse actualiteit op de hak genomen werd, leverde een staande ovatie op.

De junioren van de Kinkeltjes hadden een klein probleem, want door blessures konden slechts drie van de zes danseressen de gardedans uitvoeren. Trainster Sabrina Hoekjan haalde voor de showdans haar danspakje weer van stal en vulde het aantal aan tot vier danseressen bij de showdans. Als vanouds sloten de Queenies de avond op daverende wijze af door op de van hen gewend onnavolgbare wijze in de huid van de Boefjes te kruipen.

De stemming in De Roskam was al tot grote hoogte gestegen voor de Queenies het dak eraf afbliezen, want Krakkemikkig en Co bezongen de beste manieren om belasting te (ont)duiken en Van A tot Z gaf een perfecte imitatie van de aapjes speelmachine zoals die in de Gulden tijd bij V&D te zien was. De complete begeleiding van de Kinkeltjes zorgen voor een figuurlijk zwart gat in de avond door een fantastische blacklight dans op te voeren als met de kop ien ut zand. Maar de stemmingsmakers van de avond waren twee acts die uit het beroemde Oordupkesfestival voortkomen. CC de AA-tjes, die van vier mannen gegroeid zijn naar vier mannen en twee vouwen, en Menno J en de Pins bleken met hun opzwepende acts de perfecte opmaat voor de Queenies.

Uitgelicht

Digitale krant