Boven (van links naar rechts): Fred Wieland (trainer/coach), Meike Weijde, Anouk Scholten, Femke Lempens, Ilse Tijssen, Lot Oosterink, Juul Kruijs en Feber Janssen (leider). Onder: Lisa Neelis, Myke Vermeulen, Elke Visser, Pien van Dinter, Anne van Dinter en Carlijn Pruijn. (Karlijn Hoogveld ontbreekt)(Foto: Hans Gerichhausen)
Boven (van links naar rechts): Fred Wieland (trainer/coach), Meike Weijde, Anouk Scholten, Femke Lempens, Ilse Tijssen, Lot Oosterink, Juul Kruijs en Feber Janssen (leider). Onder: Lisa Neelis, Myke Vermeulen, Elke Visser, Pien van Dinter, Anne van Dinter en Carlijn Pruijn. (Karlijn Hoogveld ontbreekt)(Foto: Hans Gerichhausen)

HV Angeren doet het verrassend goed, tweede in 2B Sleutels tot stil succes

Algemeen

Al een volle seizoenshelft lang presteert het vrouwenteam van HV Angeren top. Al valt het niet erg op. Terwijl vorig seizoen degradatie dreigde, staat het herboren handbalteam nu tweede in de tweede klasse B. Een analyse.

Tekst: Hans Schmeinck

Nadat de club vorig jaar van een wisse 'dood' werd gered, restte HV Angeren een volgend project. Het vlaggenschip, het eerste. De handbalvrouwen bleven vorig seizoen ternauwernood in de tweede klasse B. Het team ontbeerde kwaliteit, maar ook… speelsters. Mede daardoor was de trainingsopkomst soms dramatisch. Met vijf 'man' trainen is verre van ideaal. Veel, zo niet alles, moet anders, vonden de voorzitters Paul Visser en Arno Schuring en co.

Eerstgenoemde vertelde richting einde van vorig seizoen eerst tegen een vijftal talenten dat ze definitief naar het eerste zouden worden overgeheveld. Meiden in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Zoals zijn eigen dochter Elke, maar ook de zusjes Anne en Pien van Dinter.

Bovendien werd een aantal dragende speelsters bereid gevonden terug te keren.

Zo werd de wens, een ruime selectie voor ook een tweede team, bewaarheid. De trainingsopkomst is daardoor nu hoog, er is concurrentie. Iedere positie is dubbel bezet.

Nieuwe trainer

Dat zijn al sleutels tot succes gebleken, want het team staat na één seizoenshelft op een even fraaie als verrassende tweede plaats in de tweede klasse B. Een van de belangrijkste sleutels tot het (stille) succes is nog onbenoemd gebleven; de nieuwe trainer Fred Wieland. De in Angeren wonende (!) Arnhemmer kwam over van de mannen van HV Huissen en heeft met zijn ervaring, gedrevenheid en positiviteit direct een hecht team weten te smeden met als 'kanon' Anouk Scholten.

Op zaterdag 3 maart wacht de schijnbaar onverslaanbare koploper DFS Arnhem 2. Uit boden de Angerensen bij vlagen goed tegenstand, al bleek de Arnhemse ploeg uiteindelijk toch een maat te groot. Maar Angeren heeft al inmiddels meer wedstrijden, meer ervaring en meer zelfvertrouwen in de benen, handen en het hoofd. Hebben de Angerensen hun beste dag en de Arnhemsen hun slechtste, dan is een stuntje mogelijk. Ook al slagen de oranjehemden er niet in om te winnen, dan is een tweede plek het hoogst haalbare en uiterst knap.

Angeren moet er alles aan doen om Wieland voor minimaal een seizoen bij te laten tekenen, zodat hij met deze groep en eventueel een kleine aanvulling volgend jaar de titel binnen kan halen.

www.hvangeren.nl

[kader]

Op 24 maart aartsrivaal HV Huissen

Op de voorlaatste speeldag (zaterdag 24 maart) wacht in thuishal Walburgen in Gendt aartsrivaal HV Huissen. De laatste ronde is zondagmiddag 8 april met de uitbeurt bij HaStu in Nijmegen.

Uitgelicht

Digitale krant