Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jarno Scholten tijdens repetitie voor The Passion (foto: Alex Ubbink)
Jarno Scholten tijdens repetitie voor The Passion (foto: Alex Ubbink) (Foto: Alex Ubbink)

Stoffels en Scholten leiden The Passion

DOORNENBURG - Op 23 en 24 maart organiseren harmonie Sint-Caecilia en koor Jekadee uit Doornenburg hun uitvoering van The Passion. De muzikale leiding van het evenement is in handen van Emile Stoffels – dirigent van de harmonie - en Jarno Scholten – dirigent van Jekadee.

 

Voor The Passion zijn voor bijna alle nummers speciale arrangementen geschreven. “In het maken van arrangementen voor zo’n grote groep gaat veel tijd en energie in zitten”, zegt Stoffels. “Het is altijd een hele opgave om alle muzikanten aan het werk te zetten en ze een interessante partij te geven, maar dat is ook bij dit concert zeker ook wel weer gelukt.”

Naast het arrangeren is Scholten ook medeverantwoordelijk voor de inhoud van het verhaal dat verteld gaat worden. “We benaderen het verhaal over de laatste drie dagen in het leven van Jezus vanuit een andere invalshoek, namelijk die van een ooggetuige, Maria Magdalena, aangevuld door een verteller die ons wat meer kan vertellen over de achtergronden en de paralellen met onze eigen tijd en leven.”

Beide muzikale leiders zijn lovend over de samenwerking tussen harmonie en Jekadee. “De inzet, enthousiasme en gedrevenheid van alle groepen is ook bij dit project weer ongelofelijk”, aldus Stoffels. Scholten is het met zijn collega dirigent eens: “Het enthousiasme waarmee door alle deelnemers bijgedragen wordt is hartverwarmend.”

Dat het project ook breed gedragen wordt door de gemeenschap blijkt wel uit de run op de kaartjes waardoor het muziekspektakel al volledig is uitverkocht.

Meer berichten