Logo gemeentenieuwsonline.nl

Informatieavond door Fysio bij Vrouwengilde

DOORNENBURG - Op maandag, 19 februari verzorgt Fysio Lingewaard (Herman Vetsuypens, Thijs Kersten en Christy Ratering) een informatieavond voor de leden van het Vrouwengilde.

 

Herman zal spreken over het nut van een actieve leefstijl bij artrose van knie en heup. Hij geeft info over hoe de patiënten worden geadviseerd en geïnstrueerd en hij geeft aan hoe het vervolgtraject verloopt. Thijs komt vertellen over de 'in Balans cursus'. Die gericht is op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+) door bewustwording van risicofactoren, verbetering/toename van balans, mobiliteit, zelfvertrouwen en ontspanning. Planning is, dat er in Bemmel en Doornenburg een cursus wordt aangeboden. Al interesse? Informatie bij Thijs (06-23827553).

Christy, is Cesar oefentherapeut. Zij vertelt over hydrotherapie oftewel trainen in water, de druk op de gewrichten wordt enorm verminderd. Hierdoor kunnen kracht, stabiliteit en mobiliteit veel beter getraind worden. Ze vertelt ook over ParkinsonNet. Dat is een nationaal netwerk van Parkinson-zorgverleners. Christy zal uitleg geven over de ziekte Parkinson en waardoor therapie zo efficiënt is.

Heeft u interesse in deze avond? Dit is een open avond, ook niet-leden zijn welkom. De avond vindt plaats in zaal Kort Oisterwijk en begint om 20.00 uur.

Meer berichten