Afbeelding

Winnares Quiz Talencafé OBC

Algemeen

BEMMEL - Fenna van der Poorte uit Elst heeft de prijs gewonnen van de quiz van het OBC Talencafé. Tijdens de open dag op De Heister, op 3 februari, was er in de aula een speciaal Talencafé ingericht, waarin een Duitse konditorei, een Frans grand café, een Engelse pub en een Nederlandse 'koek-en-zopie'-kraam te bezoeken waren.

 

De quiz in dit Talencafé bestond uit twintig vragen rondom de taal en cultuur van Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Ruim vijftig kinderen hebben het deelnameformulier ingeleverd. Slechts vier van hen hadden alle vragen goed beantwoord. De mand met nationale en internationale lekkernijen is uiteindelijk bij Fenna terecht gekomen.

Een groot struikelblok in deze Talenquiz was de vraag hoe de Disneyfiguren Knabbel en Babbel in het Duits genoemd worden. Velen dachten dat 'Ahörnchen und Behörnchen' juist niet de goede namen waren. Ook de vraag waar onze prinses Beatrix tegenwoordig woont, leverde problemen op. Kasteel Drakensteyn in Baarn werd lang niet door iedereen als de juiste woonplaats genoemd.

De winnares van de quiz woont in Elst en begint het volgend schooljaar aan het tweetalig vwo op het OBC in Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant