Logo gemeentenieuwsonline.nl

Uitreiking Sprauwejagers orde

GENDT - De reden om dit jaar de orde van Sprauwejagers toe te kennen aan de Stichting Kunstkring 'Gendt Verbeeld' is dat deze Stichting, bestuur en vaste vrijwilligers, zich al jaren belangeloos inzet voor het stimuleren en leggen van contacten tussen mensen in het kader van de beeldende en kunstzinnige vorming. Of anders gezegd: de Stichting legt de verbinding tussen de maker en de waarnemer van de kunst.

De stichting kunstkring organiseert al ruim 30 jaar permanente exposities in De Kijkruit bij de apotheek in Dorpstraat 21B in Gendt. Kunstenaars uit Gendt en omgeving kunnen hier op een laagdrempelige en toegankelijke manier een passend podium vinden om te exposeren.

Daarnaast kunt u ook kunstwerken lenen bij De Kunstuitleen. Goed gekozen kunst heeft de kracht om een woning, kantoor of bedrijfsruimte een geheel uniek en eigen karakter te geven. Beoogd wordt de kunst onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk 'Gendtse' inwoners.

Een andere activiteit die zij jaarlijks voor hun rekening nemen is de organisatie van de kersenfeesttentoonstelling, die het laatste weekend in juni plaatsvindt. Kunstenaars kunnen hun werk laten zien in een speciaal ingerichte expositieruimte van 'De Leemhof', waardoor bezoekers op een gemakkelijke manier deze kunstobjecten kunnen aanschouwen

Meer berichten