Afbeelding

Meet and greet met Nick en Simon voor Carlijn uit Huissen

Algemeen

HUISSEN - Met vier wensvervullers van Wensstichting ShaMaJo zitten we klaar bij Je theetafel in Veenendaal. Door de gezellige sfeer van deze knusse tearoom en de gastvrijheid van eigenaresse Jorina voelen we ons direct thuis. De wensdag wordt nog even doorgesproken. Alles moet immers tot in de puntjes geregeld zijn voor onze drie VIP's.

Eén van deze drie VIP's is Carlijn (19). We ontmoeten haar en haar ouders Hans en Trudi bij De Basiliek in Veenendaal. Carlijn woont in Huissen bij haar ouders en heeft het Bardet-Biedl syndroom. Dit is een aandoening met grote gevolgen voor haar gewicht en zicht. Moeder Trudi vertelt: "Ondanks haar beperkingen denkt ze altijd aan anderen. De hele dag luistert ze naar Nederlandstalige muziek en boven haar bed hangen posters van Nick en Simon. Haar grote wens is om Nick en Simon een keer te ontmoeten. Helaas valt ze bij veel wensstichtingen buiten de doelgroep omdat ze te oud is. Toen ik op internet verder ging zoeken, kwam ik al snel uit bij ShaMaJo"

Het is bijna tijd voor de meet and greet, maar eerst drinken we nog wat in de grote hal. De spanning is nu duidelijk af te lezen van de gezichten van onze VIP's en er vloeien nog wat traantjes. Uiteindelijk mogen we backstage waar het wachten is op de twee BN'ers. Opeens gaat de deur open en staan we oog in oog met Nick en Simon. De spanning verdwijnt als sneeuw voor de zon en direct zien we drie stralende VIP's. Na het bijzondere fotomoment nemen we plaats in de zaal en genieten we met volle teugen van de mooie muziek en de soms hilarische uitspraken van deze twee sympathieke zangers. Carlijn kan niet stil blijven zitten in haar rolstoel. Na afloop van het concert nemen we afscheid van elkaar. Maar één ding is zeker: Carlijn heeft een plekje veroverd in ons hart.

Uitgelicht

Digitale krant