(foto: Keke Keukelaar)
(foto: Keke Keukelaar) Foto: Keke Keukelaar

Lezing schrijver Tommy Wieringa: 'Natuur' en Streek

Algemeen

BEMMEL - De Kinkelacademie heeft in het kader van de Nationale Boekenweek (10 – 18 maart) met als thema ‘Natuur', schrijver Tommy Wieringa uitgenodigd om een lezing te geven.

 

Voor zijn lezing put de schrijver ongetwijfeld uit zijn literair werk, zijn wandelingen langs de grens van ons land en uit zijn essays en columns in diverse kranten. De lezing is op maandag 5 maart om 20.00 uur in cultureel centrum De Kinkel.

Wieringa (1967) bracht het grootste deel van zijn jeugd door in het Twentse Geesteren. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. In 2005 brak hij door naar een groter publiek met zijn ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen waaronder ook de F. Bordewijkprijs.

In 2004 bezocht Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor zijn boek ‘De dood van Murat Idrissi’ (2017). In hetzelfde jaar verscheen zijn roman ‘De heilige Rita’ over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. In 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk, getiteld ‘Een mooie jonge vrouw’ Journalistiek werk verscheen onder meer in de Volkskrant en Vrij Nederland. Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel.

Prijs inclusief kopje koffie/thee bij aanvang 12,50 euro. Cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant