Logo gemeentenieuwsonline.nl
Met volle rugzakken wandelen voor water (foto: Rotary)
Met volle rugzakken wandelen voor water (foto: Rotary) (Foto: ROTARY)

Kinderen van Het Drieluik wandelen voor water

HUISSEN - Op 22 maart wandelen de kinderen van IKC Het Drieluik in Huissen om geld in te zamelen voor schoon drinkwater bij een school in Amawbia in Nigeria.

Met het geld dat wordt ingezameld kan een waterput worden geboord, een pomp met filterinstallatie worden aangelegd, een watertoren met zonnepanelen en wateraftamppunten worden gerealiseerd. Er komen ook sanitaire voorzieningen. En dat is nodig ook om het uitbreken van besmettelijke ziekten te voorkomen.

Alle kinderen van Het Drieluik nemen deel aan de sponsoractiviteiten, de oudere scholieren lopen zes kilometer en de jongere lopen kortere afstanden. Om te ervaren wat het is, als je ver moet lopen voor water, nemen de kinderen rugzakken met flessen water mee. De sponsorloop wordt gehouden in de wijk De Zilverkamp waarbij Het Nielant wordt overgestoken bij beveiligde oversteekplaatsen. Het project in Negeria wordt uitgevoerd door Rural Women Foundation met hulp van de Stichting Wilde Ganzen. Deze stichting verhoogt elke ingezameld euro met 50 cent. De Rotaryclub Arnhem Huissen ondersteunt jaarlijks een project Wandelen voor Water.

Meer berichten