Slow Sports zoekt deelnemers en buddy's voor slechtzienden en blinden Slow Sports wil starten met een sportgroep

Algemeen

REGIO - Om de doelstellingen te realiseren en meer mensen met een visuele handicap aan het bewegen te krijgen, is Slow Sports op zoek naar enthousiaste deelnemers en buddy’s. Trainster Marleen Wegh: “Ik doe een oproep aan iedereen die sportievelingen met een visuele handicap in zijn familie of kennissenkring kent om dit bericht te verspreiden."

Zij kunnen zich opgeven via de mail, info@marleenweghleefstijlcoaching.nl of bellen naar 06 37269989. Slechtzienden of blinden zijn niet altijd in staat de nieuwsberichten te lezen. We zijn dus erg afhankelijk van de mond-tot-mond reclame. Mensen zonder visuele beperking kunnen zich opgeven om als buddy mee te lopen. De organisatie is dringend opzoek naar enthousiaste buddy’s. Het zou geweldig zijn als we door jouw hulp meerdere deelnemers aan het bewegen kunnen krijgen.


Door in beweging te komen gaan mensen zich beter voelen, hun gedachten worden afgeleid en ze beseffen dat ze wel degelijk nog iets kunnen bereiken. Slow Sports is een combinatie van wandelen (wellicht zelfs hardlopen), afgewisseld met oefeningen voor kracht, balans en lenigheid. Alle oefeningen doe je op je eigen niveau samen met een buddy indien nodig. Slow Sports is niet prestatiegericht, maar een moment voor jezelf en geniet je in je eigen tempo. Voor mensen met een visuele handicap kosten de normale dagelijkse bezigheden meer energie. Van bewegen krijg je meer energie, uithoudingsvermogen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en houd je botten sterk.

Uitgelicht

Digitale krant