Welkom op het Nationaal Schaak Concert 2018 te Ressen met muziek, schaak, natuur en heraldiek!
Welkom op het Nationaal Schaak Concert 2018 te Ressen met muziek, schaak, natuur en heraldiek! Foto: (CCML)

Het jaarlijkse schaak-concert in Ressen

Algemeen

RESSEN - Welkom op de familiedag van het jaarlijkse schaak-concert zondag 25 maart in het kerkje en de kosterij in Ressen. De eerste lentezondag van 2018 met een gezellige middag vol verrassingen. Let op, want de lenteklok ontwaakt een uur eerder deze zondag...

De gezamenlijke opening start om 13.00 uur met een korte lezing van Kees Schoonenbeek over schaak-muziek. Aansluitend volgt de korte muziek interval-race met de muziek interval-klokjes. Voor jong en oud! Schaak-liefhebbers kunnen daarna hun slag slaan in het Triade schaak-toernooi dat om kwart over twee start; graag voor 13.00 uur aanmelden.

Niet-schakers kunnen genieten van muziek, spannende en superleuke creatieve heraldiek met een cultuurrondje van de schaaktoren ofwel 'de bemmel' en/of een speur-tochtje rondom het erfgoed waar Ouessante schaapjes grazen (een van de kleinste schapenrassen ter wereld). Met dank aan de sponsoren: het Prins Bernhard Cultuur Fonds en ouders waardoor het mogelijk is dat dit unieke nationale evenement doorgang kan vinden met nieuwe schaakklokjes! De muziekklokjes worden gratis in bruikleen gesteld die dag (door auteur/ontwerpers/ontdekkers).

Kom kennismaken met schaken, heraldiek, natuur en muziek op zondag 25 maart te Ressen!! De entree bedraagt vijf euro voor alle verrijkingselementen inclusief programma. Aanmelden mag, voor info zie: www.TalentoMetissimo.nl. Het team en het ouderplatform van ANBI Stichting T. Metissimo zetten zich vrijwillig in voor talentontwikkeling in Beta, Natuur & Cultuur voor jong en oud(er), binnen & buiten school.

Uitgelicht

Digitale krant