Rondetafelgesprek in Liduina.
Rondetafelgesprek in Liduina. Foto: nvt

Geslaagde open dag in Liduina Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Op zaterdag 17 maart stonden de deuren van wooncentrum Liduina in Bemmel open voor publiek. In het hele land hadden diverse zorgorganisaties hun deuren open voor jong en oud. Ondanks de koude oosterwind was er veel belangstelling.

Liduina, onderdeel van de RijnWaal Zorggroep, stond deze dag in het teken werken in de zorg, het belang van vrijwilligers en de dienstverlening in zorg en welzijn. Deze dag werd medegeorganiseerd door Stichting Welzijn Lingewaard.

Samenwerken met andere partijen in de regio is voor RijnWaal Zorggroep van cruciaal belang, voor het welzijn van de ouderen. Monique Ritzen van Stichting Welzijn Lingewaard hield een presentatie over het belang van vrijwilligerswerk in onze samenleving. Diverse vrijwilligers werkten mee aan een rondetafelgesprek. Er werden ervaringen uitgewisseld over de noodzaak van vrijwilligers.

Ook was er veel belangstelling voor werk- en leermogelijkheden in de zorg en er was gelegenheid om informatie op te vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn. Daarnaast werden rondleidingen gegeven door het pand. Kortom een gezellige en zinvolle dag.

Uitgelicht

Digitale krant