De geschiedenis van De Leemkuulers (13)

Algemeen

BEMMEL - 25 juni 2018 bestaat Egerlander kapel de Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel.

In deze serie kunt U lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2004

Het hoogtepunt dit jaar was wel de cd-opname (de eerste) van onze Kapel. Een lang gekoesterste wens van bestuur en leden is dit jaar in vervulling gegaan. Veel extra repetities hebben we hieraan besteed (de hele zomer vakantie door). Zelfs een extra repetitie zondag, waarbij we in drie groepen waren verdeeld met professionele dirigenten ervoor. Een uur sectierepetitie, toen een uur samenspel en 's middags hetzelfde ritueel. Op 3 en 4 september was de cd-opname. Voor cd-opnamebegrippen verliep alles zeer vlot. De extra repetities wierpen hier hun vruchten af. De opnames waren in De Kinkel en werden door de firma Anteun Hoesen gedaan. Op 09 oktober zijn de cd's afgeleverd en konden deze in de verkoop. Tijdens ons jaarconcert hebben we onze cd gepromoot en is deze massaal gekocht door het aanwezige publiek. Voor wat betreft optredens was dit een rustig jaar. Dat vonden wij niet zo erg omdat we druk doende waren met het instuderen van de muziek die op de cd moest komen. Dit jaar hebben we voor het eerst verstek moeten laten gaan op het kermisconcert, dit omdat daags van tevoren er enkele leden zich ziek af moesten melden. Gelukkig hebben we het kermisconcert onder de naam van 'Het Nog Tegoed Kermisconcert' op 26 september in kunnen halen.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de Markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 7,50 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).

Uitgelicht

Digitale krant