Moestuinen Huissen (foto: Stichting Lingewaard Natuurlijk)
Moestuinen Huissen (foto: Stichting Lingewaard Natuurlijk) Foto: Stichting Lingewaard Natuurlijk

Jonge tuinders gezocht voor De Moeshoeve in Huissen

Algemeen

HUISSEN - Stichting Lingewaard Natuurlijk start dit voorjaar met het tweede seizoen tuinieren op De Moeshoeve voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ieder kind krijgt de beschikking over een stukje grond om zelf groenten te kweken.

Wat is er nu leuker dan buiten zijn en met je handen in de aarde te wroeten, te zaaien, plantjes te verzorgen en uiteindelijk te proeven van je eigen oogst? Onze vrijwilligers begeleiden de kinderen en bieden hulp als het nodig is. De Moeshoeve biedt de mogelijkheid om groenten te telen in je eigen tuintje.

Ouders van kinderen, die willen tuinieren, zijn ook van harte welkom om hun kinderen te begeleiden bij de verzorging van hun tuintje. Het geeft veel voldoening, als je merkt dat de kinderen aan het eind van het tuinseizoen, veel geleerd hebben over het leven in de bodem, de seizoenen en gezonde voeding. Het is heel mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen kunnen beleven in hun eigen moestuin!

"Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen naast Hoeve 11 in Huissen. De openingstijden zijn: maandag van 18.30 tot 20.00 uur; woensdag van 15.00 tot 17.00 uur; zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. Heb je vragen en ben je enthousiast geworden? Kom langs of neem contact op met: moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl."

Uitgelicht

Digitale krant