Afbeelding

De geschiedenis van De Leemkuulers (17)

Algemeen

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2008. Dit is een bijzonder jaar voor ons. Sinds 1981 is wijlen Herman Peters onze penningmeester geweest. Deze taak heeft hij, ook nadat we zelfstandig werden, met verve gedaan. Wij konden Herman, op financieel gebied nooit ergens op 'betrappen'. Zijn boekhouding was elk jaar tip-top in orde. Mede dankzij zijn nauwkeurigheid zijn we nu de club die we zijn. Herman is wel gestopt met penningmeester zijn maar niet als muzikant. Zijn trombone spel hebben we nog vele jaren mogen horen,

Dit jaar hebben we voor het eerst ons jaarconcert gehouden op de laatste zaterdag van september. Voorgaande jaren was dit steeds op de eerste zaterdag van oktober. Aangezien dat weekend ook een interlandvoetbalweekend was (toen sprak Nederland nog een groot woordje mee), hadden wij het idee dat de voetbalwedstrijd van Oranje ons publiek kostte. Deze verschuiving is grotendeels terecht en goed geweest. Tot op heden houden we ons jaarconcert op deze laatste zaterdag.

Verder dit jaar hebben we veel optredens gedaan, hetgeen door het aanwezige publiek telkens zeer gewaardeerd is blijkens de geweldige reacties achteraf.

Bijzondere activiteiten in dit jubileum jaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 7,5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).

Uitgelicht

Digitale krant