Plakselaan-Groenestraat locatie voor het inzaaien van een akkerrand (foto: stichting Lingewaard Natuurlijk)
Plakselaan-Groenestraat locatie voor het inzaaien van een akkerrand (foto: stichting Lingewaard Natuurlijk) Foto: Stichting Lingewaard Natuurlijk

Landelijke zaaidag bijen en vlinders ook in Lingewaard

Algemeen

LINGEWAARD - Op zondag 22 april is het landelijke zaaidag voor bijen en vlinders, een initiatief van de landelijke Bijenstichting. In Lingewaard wordt hier ook aandacht aan besteed. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je helpen met het inzaaien van een akkerrand op de hoek van de Plakselaan-Groenestraat in Bemmel.

Het is alarmfase 'rood' voor de natuur en de biodiversiteit in Nederland. Recent onderzoek duidt erop dat in de afgelopen 27 jaar, 75 procent van de vliegende insecten is afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Het zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en van veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf. Hier moeten we wat aan doen. Nu het nog kan.

"Heeft u in uw tuin of op uw erf een verloren stukje waar kan worden ingezaaid? Kom en doe mee! Laten we proberen een groot bijenlint in Lingewaard te realiseren. Op de locatie hoek Plakselaan-Groenestraat in Bemmel, waar Park Lingezegen een nieuw stuk natuur aanlegt, zijn wij vanaf 11.00 tot 15.00 uur met een stand om hier aandacht aan te geven. Kinderen kunnen hier helpen met inzaaien en bezoekers krijgen een zakje met zaaigoed om ter plekke of in eigen tuin te zaaien. Ook zijn er bijenhotels en honing te koop."

Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk, in samenwerking met de Parkorganisatie Lingezegen, Gemeente Lingewaard, Imkervereniging Oost Betuwe en Joop Dahm (solitaire bijen Bemmel).

Uitgelicht

Digitale krant