Nick van Boxtel in actie, de regionale tennistopper is naar het tweede team van TC Bemmel verkast. Maar speelt soms voor het eerste, indien nodig. (foto: Michel Wigman)
Nick van Boxtel in actie, de regionale tennistopper is naar het tweede team van TC Bemmel verkast. Maar speelt soms voor het eerste, indien nodig. (foto: Michel Wigman)

'Kind van de club' in TC Bemmel 2 (én 1) Tennistopper Nick van Boxtel treetje lager

Algemeen

De regionale tennistopper Nick van Boxtel is bij 'zijn' TC Bemmel naar het tweede gegaan. Maar het eerste mag altijd een beroep op hem doen. En laat dat al direct bij de eerste competitiewedstrijd te zijn gebeurd.

Tekst: Hans Schmeinck

Vorige week zondag startte TC Bemmel 1 het nieuwe seizoen in de eerste klasse en het team had Van Boxtel (40) direct nodig. Hij verving de geblesseerde Luuk Kool. Met verve, want hij won zowel zijn enkelspel in twee sets, als het herendubbel (met Joost Geurts) als ook het gemengd dubbel (met Hilde ten Wolde, zie ook kader). ,,Dat ging wel lekker'', zegt de bescheiden Van Boxtel met veel gevoel voor understatement.

Maar toch, hij had er juist voor gekozen om vanaf dit seizoen in het tweede team uit te komen. ,,De trainer, Michel Wigman, is flink aan de slag gegaan met de jeugd. Fantastisch natuurlijk. Aangezien ik al langer een stapje terug wil doen, lijkt het me geweldig om hem daarbij te helpen. Komt mijn ervaring mooi van pas en kan de jeugd het stokje op een gegeven moment van mij overnemen.''

De Bemmelse tennisjeugd krijgt te maken met een tennistopper, die regionaal flinke klappen heeft uitgedeeld. Maar ook nationaal.

Raemon Sluiter

Want de in Breda, maar in Wijchen opgegroeide Van Boxtel zat in dezelfde leeftijdscategorie als (inter)nationale toppers Raemon Sluiter en Martin Verkerk. ,,Ik zal destijds vast een keer van ze hebben gewonnen. Ik zat bij de jeugd altijd wel bij de beste drie, vier van het land.'' Maar Sluiter en Verkerk speelden wel op pakweg Wimbledon en Roland Garros, waarom de inwoner van Bemmel (sinds 15 jaar) niet? ,,Zo rond m'n 18e ging het om sponsors zoeken en reizen voor de sport. Ik koos er voor om meer te gaan genieten van het leven. Ik wilde er niet alles voor laten. Dat die anderen dat wel hebben gedaan vind ik knap. En nee, ik heb nooit spijt gehad dat ik er niet alles voor heb gelaten.''

Was dat wel gebeurd, dan had hij misschien de liefde van zijn leven mis gelopen. ,,Ja, haha. Ik kwam Anneke tegen op de baan in Bemmel. We hebben twee mooie kinderen en ik ben dolgelukkig zo.'' Maar tennis totaal opgeven? ,,Nee, het spelletje is nog veel te leuk. En als het eerste mij nodig heeft dan doe ik mee. Het gaat om het clubbelang. TC Bemmel is een mooie vereniging, ik voel me kind van de club. Ik zal hier eindigen.''

Oude bekenden terug in Bemmel

In het eerste van TC Bemmel is een bekende teruggekeerd. Na een jaar Huissen maakt Hilde ten Wolde weer deel uit van het 'vlaggenschip'. Naast de Huissense: Luuk Kool (captain), Jill Jansen, Lonneke Muhlhaus en Joost Geurts. In het tweede speelt dus sinds dit seizoen Nick van Boxtel, maar ook Karen Rombouts. De voormalige Huissense speelde vroeger op (inter)nationaal niveau en is na enkele jaren in Amerika terug in de Betuwe.

Uitgelicht

Digitale krant