Kampioenen bij Batouwe Basketball

Algemeen

BEMMEL - Niet alleen de eerste mannen en vrouwenteams van Batouwe doen het erg goed dit seizoen. Lekdetec.nl/Batouwe haalde voor de derde keer de finale om het landskampioenschap.

In de play offs tegen Dozy Den Helder werd drie keer gewonnen. De laatste wedstrijd stond op hoog niveau en werd met een mooie 79-66 afgesloten. Op 28 april beginnen de play-offs met een ‘best of five’ serie. De tegenstander wordt Loon Lions of Grasshoppers, dat met 2-1 in de play-off leidt.

Het eerste mannenteam Dreamfields Dolphins/ Batouwe sloot de competitie in Nijmegen af met een plichtmatige winst op Trajanum 48-54. De tweede plaats in de Eerste Divisie geeft recht op een promotiewedstrijd. Wordt deze gewonnen, dan speelt het team volgend seizoen op het één na hoogste niveau in Nederland.

De jongens onder 18 en jongens onder 16 werden zaterdagavond in een volle Schaapskooi gehuldigd en gefeliciteerd met hun kampioenschappen. Op de foto het team jongens onder 16 met coach Caitlin van Uden. Haar team won met 51-42 van andere kampioenskandidaat Arnhemia Eagles.

Uitgelicht

Digitale krant