Portret (foto uit collectie Hans Hoen)
Portret (foto uit collectie Hans Hoen) Foto: collectie Hans Hoen

Interview Geert Janssen bij Mea Vota

Algemeen

HUISSEN - Op zaterdag 12 mei (aanvang 14:00) wordt er bij Mea Vota een interview vertoond over het leven van Geert Janssen bijnaam: van de Droogstal.

Geert vertelt hoe hij is opgegroeid in de Hoeve, wie zijn ouders waren en waar hij naar school ging en hoe zijn jeugd op ’t Zand is verlopen. Hoe is de naam Droogstal ontstaan? Geert vertelt over de Parochie Huissen-Zand met pastoor A.A. van Wijk en kapelaan Eppink. Wat was er zoal in Huissen te doen in zijn jeugdjaren? Tevens weet Geert nog het een en ander te vertellen over de Actie Bouwman op ’t Rosendael rond 1935.

Dan de oorlog en de evacuatie naar Varsseveld. Daarnaast over de terugkeer naar Huissen op derde pinksterdag 1945. Hoe heeft Geert zijn latere vrouw Riet Aaldering uit Groessen ontmoet en wanneer en waar zijn ze getrouwd. Geert heeft na de oorlog ook nog bij de hulppolitie in Huissen gewerkt. Geert is vooral in Huissen bekend bij de tuinders omdat hij vertegenwoordiger was bij Rijk Zwaan en de tuinders afging om zaden te verkopen.

Voor iedereen een heel interessant interview, waarin Geert heel bijzondere ervaringen vertelt over zijn leven wonen en werken. Geert Janssen geboren te Huissen op: 2 november 1922 en overleden te Huissen op: 30 januari 2016. Dit interview is opgenomen in 2011 door H. Hoen uit Huissen.

Uitgelicht

Digitale krant