Jong Sint Sebastianus Kringdag 2017 (foto: PR Sebastianus)
Jong Sint Sebastianus Kringdag 2017 (foto: PR Sebastianus) Foto: PR Sebastianus

Kleurrijk feest in Gendt

Algemeen

GENDT - Schuttersgilde Sint-Sebastianus uit Gendt houdt op zondag 27 mei een kleurrijk feest rondom Providentia. Sint-Sebastianus is onderdeel van de SchuttersKring Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Als één van de dertien verenigingen heeft zij dit jaar de eer om deze dag te organiseren.

Om 10.15 uur is het ontvangst van alle koningsparen en korpsen bij Providentia. Vanaf 10.30 uur zal een keur van schutterijen een rondgang door ons dorp maken. Over een route van ongeveer 1.6 kilometer zullen zij defileren, maar vooral ook plezier maken. Nadat alle korpsen binnengekomen zijn, zal om 12.00 uur de officiële opening verricht worden. Het plein tussen Providentia en De Leemhof zal net als vorig jaar met het Kersenfeest omgetoverd worden tot de grootste openbare kroeg van Lingewaard.

Om 13.00 uur zal op het terrein achter de kerk en rondom Providentia het festijn verder gaan. De nieuwe kringkoning en jeugdkringkoning behalen hun titel door het neerschieten van een houten vogel op de schietmast. Om 15.00 uur zijn de diverse wedstrijden klaar, de winnaars bekend en vindt de huldiging plaats van de nieuwe koning. Daarna barst het feest los!

Sebastianus heeft de bekende liveband band Seven Days Music voor deze dag vastgelegd. De band geniet inmiddels grote regionale bekendheid als het gaat om een muzikaal feest. Sebastianus is er trots op dat zij deze dag mag organiseren. Dit feest is voor schutters en in woners van Lingewaard. De vereniging ziet u dan ook graag op 27 mei langs de route van de rondgang en zeer zeker ook op het feestterrein rondom Providentia!

Uitgelicht

Digitale krant