Windmolenpark Ressen (foto: Henk Andringa)
Windmolenpark Ressen (foto: Henk Andringa) Foto: Henk Andringa

Windenergie in Lingewaard

Algemeen

BEMMEL - Op dinsdag 12 juni verzorgt Lingewaard Energie een thema-avond windenergie waar enkele sprekers de noodzaak, maar ook alle voor en nadelen zullen bespreken. Verder zal worden ingespeeld op de vraag wat windmolens voor ons kunnen betekenen.

Eén van de sprekers is Siward Zomer, directeur van ODE Decentraal, bestuurder van de Europese Federatie van energiecoöperaties REScoopEU en voorzitter van coöperatieve vereniging De Windvogel.

REScoopNL ondersteunt initiatieven van burgers en kleine ondernemers. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat energieprojecten gemakkelijker tot stand komen als de omwonenden er zelf bij betrokken zijn. Siward Zomer neemt deel aan de onderhandelingen over het energieakkoord.

Tijdens zijn presentatie zal hij in gaan op het proces dat komt kijken bij het plaatsen van een windturbine, met onder meer locatiekeuze, hinder en participeren door de burger. Hij gebruikt hierbij recente voorbeelden uit de praktijk van REScoopNL.

Thema-avond over windenergie op dinsdag 12 juni; de avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in De Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De zaal gaat om 19.00 uur open. De entree is gratis, maar lid worden van Lingewaard Energie en zo op de hoogte blijven van de ontwikkelingen heeft voordelen. Meer informatie staat op www.lingewaardenergie.nl.

Uitgelicht

Digitale krant