Afbeelding

Geslaagd 'Foute Cross' voor Zandse Doppenlichters

Algemeen

LOPIK/HUISSEN - Pinksterweekend was het dan weer zover. Het jaarlijkse- en grootste autosport spektakel van Nederland. Dit geldt ook zeker voor autocrossteam De Zandse Doppenlichters uit Huissen. (De winnaar van de Lopik500 van 2011). Sinds jaren staat dit vier dagen durende evenement 'De Foute Cross' met uitroeptekens in de drukke agenda van de vriendenploeg.

Tijdens dit weekend was er net als voorgaande jaren weer van alles te doen en te beleven op het evenemententerrein. Voor het hele gezin, van jong tot oud, voor ieder wat wils. Met een vol en gevarieerd programma werd de bezoeker door de coureurs volop vermaakt. Spanning en sensatie, winnen en verliezen, maar vooral sportiviteit en lol.

Tal van klasses gingen van start. Lopik500, Standaardklasse, Jeugdklasse, Stockcar F1, Sierra Duo's, Achteruitrijrace, Kidscross en uiteraard de traditionele afsluiter: de Caravanrace! Naast boven genoemde klassen werd ook nog een drietal NK 's verreden. De Bangerstox, de Bangers en de Driewielers streden voor het goud.

In de Driewielerklasse werd het podium door De Zandse Doppenlichters net niet gehaald. Meer dan een vierde plaats voor Guus van Dort zat er voor het team helaas niet in. De jaarlijkse deelname van De Zandse Doppenlichters werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door hun sponsors en ieder die hen een warm hart toedraagt. Hiervoor heeft het team dan ook iedereen bedankt.

Uitgelicht

Digitale krant