Kampioen is de Huissense Renée Heg
Kampioen is de Huissense Renée Heg

Budovereniging Bushi Arnhem verovert tien medailles op het DK -10 en -12 jaar

Algemeen

ARNHEM - Op zaterdag 9 juni werd in Ede de districtskampioenschappen gehouden voor de leeftijdsklasse onder de 10 en 12 jaar. 31 wedstrijdjudoka's van budovereniging Bushi Arnhem namen hieraan deel, waarvan tien judoka's het erepodium wisten te behalen.

Fanatiek en sportief werd gestreden op vier matten om die felbegeerde medaille. BUSHi ging met wel 4 kampioenen naar huis. Lieke Wildschut (-12), Renée Heg (-12), Bilal Krari (-10) en Riley Praster (-10) werden districtskmpioen.

Een mooie zilver medaille was voor Lotte Landman (-10) uit Elst. Tevens een zilveren plak voor Mkrtich (-12) en Mischa (-10) Kurginyan . Brons was voor Daniël Lesnoj (-10), Jaedan Verplaats (-12) en Adriaan Arkesteijn (-12). Geweldige resultaten van onze jonge wedstrijdjudoka's.

Een medaille halen op het DK in midden Nederland is voor deze leeftijdscategorie de hoogst haalbare titel in Nederland. Nederland is opgedeeld in zeven districten. Het district midden Nederland staat voor Gelderland en Utrecht. Voor de wedstrijdjudoka's dus een belangrijk kampioenschap. Wij zijn trots over een goede (jeugd)selectie te beschikken en te zien dat er ook in de jonge jeugd genoeg potentie is om door te groeien! Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Uitgelicht

Digitale krant