De Kluproosjes op de Nationale Special Olympics

Algemeen

REGIO - Op 8-9-10 juni werden in de Achterhoek de Nationale Special Olympics 2018 gehouden.

Dit zijn de Nationale Olympische spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Er deden ruim tweeduizend sporters mee in twintig sporten en ruim vijftienhonderd vrijwilligers. De opening was vrijdagavond in stadion De Vijverberg in Doetinchem. De Olympische vlam werd door de politie en brandweer binnengebracht en ontstoken door de sporters van Team NL. Zij gaan in 2019 ons land vertegenwoordigen op de worldgames in Abu Dhabi. In Team NL zijn twee ruiters opgenomen van De Kluproosjes. Na de officiële opening barstte het feest los met Gerard Joling.

De Kluproosjes namen deel met drie ruiters en zes badmintonners. Bij de ruiters won Xander Jansen met zijn paard Dancer een zilveren medaille. Steffi Kregting won ook zilver met Aristo. Op Imber won Willie Kampschoer een bronzen medaille.

De badmintonners wonnen zelfs diverse gouden plakken. Voor Debbie Schrijver en Angela Zhu was er goud bij het dubbel. Bas Buurman won zilver evenals Helianthe Nahar. Debbie Schrijver won bij de vrouwenenkel enkel goud en Angela Zhu zilver. Alik Babajev won brons bij de mannenenkel. Voor Eddy Wannet won diverse vaantjes.

Het was een geweldig feest voor de sporters en vrijwilligers, mede door de goede organisatie.

Uitgelicht

Digitale krant