Logo gemeentenieuwsonline.nl
Slagwerkgroep en A-orkest (foto: Henk Sluiter)
Slagwerkgroep en A-orkest (foto: Henk Sluiter) (Foto: Henk Sluiter)

Veel publiek bij het afsluitconcert van Volharding

HUISSEN - Zoals ieder jaar hebben alle muzikanten van de (jeugd)slagwerkgroep en A-orkest van Volharding uit Huissen meegedaan aan het afsluitconcert voor dit seizoen.

Dit jaar was ervoor gekozen om dit in het Zandse Kerkgebouw te doen. Op het moment dat wij dit besloten konden wij niet bevroeden dat deze keuze zo goed zou uitpakken, want buiten stond de zon hoog aan de hemel, waardoor het kwik tot boven de 25 graden steeg.

Het middenschip was helemaal gevuld met het aanwezige publiek. Klokslag 11.00 uur beet de slagwerkgroep het spits af met een prachtig melodisch stuk. Daarna was het de beurt aan het A-orkest onder leiding van enthousiaste dirigent Casper Braafhart. Zo werd tot de pauze het publiek om en om getrakteerd op mooie muziek. In de pauze was er voor iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen naar de voortgang van de verbouwing. Ook leden van de Stichting Zandse Kerkgebouw waren uiterst tevreden over de belangstelling.

Na de pauze was het de beurt aan de jeugdslagwerkgroep. Deze jonge groep vermaakte het publiek met drie stukken waarmee ze hadden meegedaan aan de Sla-je-slag-cup. Daarna werd het concert afgesloten met enkele stukken van het A-orkest. Na afloop had Richard Nijenhuis gezorgd voor een koelkast met drankjes voor muzikanten en medewerkers van deze morgen. De actie van Richard werd door alle aanwezigen zeer op prijs gesteld en zo werd het nog een gezellige nazit in het kerkgebouw. De voorzitter wenste tenslotte iedereen een prettige vakantie.

Meer berichten