(foto: Sjoukje Veldkamp)
(foto: Sjoukje Veldkamp) Foto: Sjoukje Veldkamp

Picknick voor Zonnebloemgasten in Angeren

Algemeen

ANGEREN - Op zaterdag 7 juli was er weer de jaarlijkse picknick voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Angeren. Op een enkele keer na weet de afdeling een dag uit te kiezen dat het goed weer is. Zo ook deze zaterdag.

Evenals vorige jaren mocht de afdeling weer gratis gebruik maken van het grasveld aan de Kamervoort, dit gold ook voor de partytenten, de tafels en de stoelen. Dat is het mooie van deze activiteit. Onder het genot van een kopje koffie of thee met appelgebak, gebakken door enkele vrijwilligers, werd de aftrap gegeven voor deze activiteit. Het appelgebak was een vervanging voor de traditionele spekkoek die jarenlang door één van de gasten werd gebakken, maar die helaas is overleden.

Ook de drie muzikanten van Schip Ahoy -die geheel belangeloos dit evenement luister bijzetten- droegen bij aan het welslagen van deze dag. En dan die frietkraam... Veel gasten hadden al in geen tijden meer van een frietje en een snack erbij genoten. En gezien de reacties hebben ze genoten. De firma de Beijer uit Doornenburg stelde voor de tiende maal het toetje, aardbeien met slagroom, weer gratis beschikbaar. Al met al een zeer geslaagde picknick, mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers.

Zo’n activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere de opbrengst van de Zonnebloemloterij. Loten die Angerense burgers hebben gekocht en zo voor de gasten van de afdeling Angeren een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Tenslotte was er een bijzonder woord van dank aan 'Leefbaar Angeren', die deze dag gesubsidieerd heeft.

Uitgelicht

Digitale krant