Het wilde westen van IKC 't Drieluik(foto: Y. Janssen)
Het wilde westen van IKC 't Drieluik(foto: Y. Janssen) Foto: Y.Janssen

Vakantie-opvang speciaal voor peuters op IKC 't Drieluik

Algemeen

HUISSEN - De zomervakantie: zes weken vrij voor de kinderen, wat een feest! Maar is dat ook zo voor de ouders? Welke ouder heeft er ook zes weken vakantie? Deze vraag stelden wij vorig jaar al op ons IKC 't Drieluik (Huissen).

Als pilot hebben wij twee weken vakantie-opvang aangeboden tijdens de zomervakantie met als thema: de camping. Het was een groot succes. Ook dit jaar was er veel animo voor de vakantie-opvang. Zouden we het succes van vorig jaar kunnen evenaren? Het thema van deze zomer is: het wilde westen. Er zijn cowboys, indianen en paarden in alle vormen en maten. De tipi's worden vooral gebruikt om verstoppertje in te spelen. Voor de grote cactussen wordt goed opgepast, die stekels zijn nep zo groot. De cactussen worden nagemaakt door een grote kei te verven, er ontstaan de mooiste soorten.

Ook gaan onze cowboys op zoek naar goud. Er wordt wat afgezeefd en wat zijn ze blij en trots als ze een goudklomp vinden. Ook gaan de peuters nog droomvangers maken. Maar echt het allerleukste is spelen in het wilde westen tussen de tipi's en totempalen. En smullen van popcorn hoort er ook bij. Wat een feest is het rondom het kampvuur. Deze eerste week is weer een groot succes. Gelukkig hebben we een jaar de tijd om na te denken over een nieuw thema want dat we volgend jaar weer vakantie-opvang gaan aanbieden is een feit. Ouders komen de vakantie gemakkelijker door en de peuters hebben een fantastische tijd. Meer informatie staat op kinderopvang@delinge.nl.

Uitgelicht

Digitale krant