Mariët tijdens de speciale 'Mariët-Midweek' (foto: Kathy van Gemeren)
Mariët tijdens de speciale 'Mariët-Midweek' (foto: Kathy van Gemeren) Foto: Kathy van Gemeren

Afscheid van Holthuus-kanjer Mariët Berkhuizen

Algemeen

HUISSEN - Vlak voor de vakantie nam Mariët Berkhuizen afscheid van IKC 't Holthuus in Huissen. Na 22 jaar op 't Holthuus als juf voor de klas te hebben gestaan (ze zou vorig jaar al gaan, maar vroeg nog een verlenging aan), was de tijd om van haar pensioen te gaan genieten nu toch echt aangebroken.

De leerlingen van 't Holthuus verrasten haar tijdens een speciale 'Mariët-Verkiezing' met sketches waaruit bleek dat het niet zo eenvoudig is om iemand te vinden die net zo veelzijdig, energiek, kunstzinnig, enthousiast en ijverig is als zij. Terwijl haar eigen kinderen in de jury zaten, genoot Mariët -samen met haar man Pim en haar kleinkinderen- van alle stukjes, mooie woorden en een door de leerlingen ingestudeerd lied.

's Middags volgde nog een receptie waarbij veel oud-collega's en ouders Mariët nog even kwamen bedanken voor de fijne tijd. Mariët had zèlf haar eigen afscheidsfeestje voor haar huidige collega's georganiseerd; onder haar kundig oog en in haar eigen tuin werd er geschilderd en werden er beelden gemaakt uit mergel en gips. Er werd veel gelachen en her en der ook een traantje weggepinkt; er werd die middag afscheid genomen van iemand die erg bij 't Holthuus paste en die door iedereen werd gewaardeerd. Ze wensten Mariët een fijn en welverdiend pensioen en zien haar graag nog eens terug op school. Met of zonder schildersschort!

Uitgelicht

Digitale krant