Gendtse Paarden- en Ponymarkt richt zich volledig op de keuring

Algemeen

GENDT - Stichting Gendtse Paarden- en Ponymarkt slaat een nieuwe weg in. De Gendtse Paarden- en Ponykeuring heeft een nieuw bestuur en afscheid genomen van de handel. Daardoor heeft het zich volledig gericht op keuring en traditie. Nieuw element is de versier-je-paard-of-ponywedstrijd.

De paarden- en ponyhandel op kermisdinsdag in Gendt loopt al jaren terug. Dat de handel al jaren geen hoofdaangelegenheid meer is, weet ook de nieuwe voorzitter Pieter van den Broek. “Om er dan maar helemaal mee te stoppen, daar heeft het vorige bestuur gelukkig nooit aan willen denken.” De drijfveer om de puur Gendtse traditie in ere te houden staat als een huis. Gendt heeft voor vele rassen de grootste niet-officiële buitenkeuring in de regio. En dat gooi je niet zomaar aan de kant, stelt Pieter met nadruk.

Voor ieder deelnemend paard en/of pony dat voor de keuring verschijnt, ontvangt de eigenaar tien euro bovenop het prijzengeld. Er zijn verschillende rubrieken. De jeugd wordt opgeroepen om hun paard of pony feestelijk te versieren voor de versier-je-paard-of-ponywedstrijd. Een viervoeter van familie of kennis mag natuurlijk ook. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Vorige maand is de lotenverkoop gestart. De stichting heeft de inkomsten hard nodig om het evenement kostendekkend te houden. De verkoop kan nog beter, meent de voorzitter. De hoofdprijs is 500 euro in de vorm van cadeaubonnen van de Gendtse Winkeliers Vereniging. De Gendtse Paarden- en Ponykeuring vindt plaats op dinsdag 28 augustus. De keuring begint om 9.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant