Oerrr Speuren naar Wild

Algemeen

NIJMEGEN - Ken jij de wilde dieren van Heumensoord? Dichtbij de stad en toch zoveel wild. Ga samen met de Oerrr-boswachter van Natuurmonumenten op zondag 12 augustus mee op ontdekking.

Een wandeling voor echte natuurkinderen die ervan dromen om boswachter te worden. Ga mee het veld in. Houd oren en ogen goed open, je weet nooit wat je tegen komt. Zo ontdek je van alles: een pootafdruk in het zand, een sierlijke veer, een prachtige lucht. Of zelfs een ree of een cirkelende roofvogel. Vraag de boswachter alles wat je altijd al wilde weten. Trek laarzen en kleren aan die vies mogen worden, het kan zijn dat we door plassen moeten waden of door zand banjeren. En vooruit…je ouders mogen ook mee.

In Heumensoord leven veel grote wilde dieren. Ooit een wild zwijn, bosuil ree, das of vos in het wild gezien? De boswachter weet de beste plekjes om ze tegen te komen. Wie weet heb jij geluk en zie je één van deze dieren in het echt.

Tijdens deze tocht op 12 augustus word je om 18.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats aan de Beukenlaan in Nijmegen. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op avontuur met de Oerrr-boswachter. De avond duurt tot 20.00 uur. Dit is een gezinsactiviteit, ouders én kinderen kopen een kaartje. Er kunnen maximaal 15 personen mee. Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Neem een verrekijker mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/heumensoord. Deelname kost vier euro per persoon. Niet-leden betalen zeven euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Uitgelicht

Digitale krant