Logo gemeentenieuwsonline.nl

D66-kamerlid Rens Raemakers op bezoek bij jongeren in Lingewaard

LINGEWAARD - Op 21 juli kwam Tweede Kamerlid voor D66 Rens Raemakers op uitnodiging van Douce Endlich, raadslid voor D66 in onze gemeente- op werkbezoek bij Stichting Welzijn Lingewaard (SWL).

Rens is het jongste kamerlid (27 jaar) en heeft onder meer Jeugdzorg, Jeugdcriminaliteit, Kinderopvang, Armoede & schulden en Participatiewet in zijn portefeuille. Er was dan ook genoeg om over te praten. Het eten werd verzorgd door de wekelijkse kookworkshop van SWL en tijdens het etentje schoven hulpverleners, de jeugdraad (Lingeraad), straatcoaches en jongeren aan om te praten over het werk, de mogelijke verbeteringen en de wensen.

Ook gingen Rens en Douce ’s avonds mee met de straatcoaches Jim Dokter en Maarten Marsen. De groepen die op straat aagesproken zijn, wilden heel graag een overdekte plek om samen te kunnen komen. Nu met het mooie weer niet echt noodzakelijk, maar voor in de winter wel aangenaam. Voor straatcoaches ook handig; dan weten ook zij waar de jongeren zich begeven en houden zij makkelijk contact. Daarnaast is handhaving goed; maar wel wanneer het écht nodig is. Op sommige plekken mogen ze niet ‘hangen’. Dat is begrijpelijk; vooral in een drukke buurt met speelpleintjes voor kleine kinderen. Maar als ze dan een plek krijgen (en zelfs een prullenbak voor hun blikjes) dan willen zij niet om het minst of geringst weer weg moeten vanwege overlast- een begrip dat vooral om de beleving van een ander gaat. De straatcoaches beamen dit; zij hebben de jongeren liever op één plek.

Meer berichten