Afbeelding

Zonder handen zwemmen tegen kanker

Algemeen

BEMMEL - 'Zich aan handen en voeten gebonden voelen' is een spreekwoord dat regelmatig terugkomt als mensen strijden tegen kanker. De machteloosheid die de ziekte met zich meebrengt, inspireerde Dion Jansen uit Bemmel om de 1500m Swim to Fight Cancer Nijmegen met zijn handen vast op zijn rug te zwemmen.

'Ik wilde sowieso deelnemen aan het evenement, maar toen ik tijdens het oefenen in het spitsuur van het zwembad was beland en ik geen normaal tempo kon zwemmen, besloot ik te proberen mijn handen op mijn rug te leggen. Dat was niet makkelijk, maar met wat oefenen lukte het behoorlijk. Met het spreekwoord in mijn achterhoofd werd dit mijn nieuwe doel', zegt de 26-jarige Bemmelaar. 'Uiteraard is alles overlegd met de organisatie: veiligheid staat altijd voorop. Na een zwemtest bij een van de aangesloten zwemleraren en de garantie dat ik mezelf te allen tijde kan bevrijden, werd het initiatief goedgekeurd, niet in de laatste plaats omdat de koppeling zo treffend was.'

Swim to Fight Cancer Nijmegen vindt op 9 september plaats in de Spiegelwaal. Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Dions actie steunen kan via https://nijmegen.swimtofightcancer.nl/dionjansen.

Uitgelicht

Digitale krant