Retro Toertocht ‘Über die Grenze!‘

Algemeen

HUISSEN - Het is weer zover! Liefhebbers van oude stalen rossen, wollen wielertruien, wielerpetjes en Lederen koershelmpjes kunnen hun hart weer ophalen. Op zondag 26 augustus gaat de vijfde Retro Toertocht van Huissen van start.

Oude racefietsen verzamelen niet alleen leuk, maar ze ook gezamenlijk berijden is een heel andere beleving, getuige ook de vele retro toertochten die jaarlijks worden georganiseerd. Ook dit jaar organiseren Willie Welles en Henk Janssen nu voor de vijfde maal in successie deze mooie toertocht in de regio die ‘an Groupe’ zal worden verreden.

De toertocht start weer in het centrum van Huissen en dit jaar gaat de route, anders dan andere jaren, voor het eerst richting Nijmegen en vervolgens via Ooij, Zyflich en Mehr naar Kranenburg in Duitsland en weer terug via Beek-Ubbergen. Hierbij worden natuurlijk de mooiste routes gereden en zullen uiteraard enkele tussenstops worden gehouden op de mooiste plekjes en bezienswaardigheden tijdens de tocht.

"Bent u in het bezit van oude stalen race- of sportfiets met buiscommandeurs van minimaal 30 jaar of ouder en heeft u ergens nog oude wollen trui in de kast liggen, dan kunt u zich voor deze tocht over ruim 70 kilometer gratis aanmelden bij Henk Janssen, e-mail: henkjanssen37@gmail.com of via het evenement op de facebookpagina www.facebook.com/uberdiegrenze."

De start zal omlijst worden met wat oude auto’s uit de jaren ‘60 en ’70. Aanvang is om 9:30 uur en de start is om 10:30 uur bij café Het Moment in Huissen.

Uitgelicht

Digitale krant