Collectanten in Doornenburg gezocht

Algemeen

DOORNENBURG - Van 9 tot en met 15 september is de jaarlijkse collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Samen maken we wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk. Het fonds zoekt hiervoor in Doornenburg nog extra collectanten.

“Met de opbrengst van de collecte kunnen we een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen. Voor één spierziekte hebben we een levensreddend medicijn gevonden en voor een aantal andere staan we aan de vooravond van een doorbraak. Collecteren duurt gemiddeld maar twee uur per jaar en samen kunnen we het verschil maken voor mensen met een spierziekte”, aldus Jordy Wigman, collecteorganisator van Doornenburg bij het fonds.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Jordy Wigman jordywiggie@msn.com, 06 34851004 of www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/wordcollectant.

Uitgelicht

Digitale krant