Teamfoto Old Stars Lingewaard (foto: N. van der Ham)
Teamfoto Old Stars Lingewaard (foto: N. van der Ham) Foto: N. van der Ham

Demonstratie- en inlooptraining Old Stars Lingewaard

Algemeen

ANGEREN - Je kunt het bijna niet gemist hebben, maar sinds afgelopen jaar heeft Lingewaard een groep enthousiaste Walking Footballers. Deze club, genaamd ‘Old Stars Lingewaard’ geeft op 26 augustus tijdens het Job Brandts toernooi bij S.V. Angeren een demonstratie van deze snel groeiende voetbalvorm.

Ook is er de mogelijkheid om een balletje mee te trappen! Ben je 60+ en lijkt je dit wat? Haal dan je oude kicksen uit de kast (andere sportieve schoenen mag ook) en zorg dat je om 12.00 uur aanwezig bent.

Wat is Walking Football? Old Stars / Walking Football is een laagdrempelige variant op het reguliere voetbal en is bedoeld voor 60-plussers. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en gezelligheid staan bij Old Stars Lingewaard voorop!

De huidige groep is een mooie mix van spelers van SV Angeren, R.K.V.V HAVO, v.v. GVA, SC Bemmel, V.V. de Bataven, v.v. Jonge Kracht, R.K.H.V.V. "Kom jij ons team versterken? Tot zondag 26 augustus bij het Job Brandts toernooi in Angeren!"

Uitgelicht

Digitale krant