Logo gemeentenieuwsonline.nl

Muziekcursussen bij harmonie Angeren

ANGEREN - In de maand september start harmonie Sint-Caecilia Angeren weer met verschillende muziekcursussen. Muziek maken is leuk en samen muziek maken is nog leuker.

Vorige week zijn leden van de harmonie in groep 3 van de basisschool Marang geweest om een workshop van de MusicKids-cursus te geven. In deze cursus maken kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis met muziek, dans en zang. Ze leren ritme-instrumenten (onder andere de boomwhackers) te gebruiken als ondersteuning bij het zingen; ze spelen en bewegen. Dit gebeurt door middel van spelletjes, verhalen en oefeningen die allen betrekking hebben op muziek en beweging. De kinderen hebben één keer per veertien dagen les, vanaf eind september tot mei/ juni. De lessen vinden plaats op maandagavond in het Dorpshuis van 18.00 tot 19.00 uur.

In groep 4 is een workshop ‘Blokfluit Leren Spelen’ gegeven. Het doel van de blokfluitcursus is om kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met muziek, het leren lezen van het notenschrift en het leren bespelen van de blokfluit met gebruik van de methode Tom Stone. Zij ontwikkelen op deze manier gevoel voor ritme, maat en muzikaliteit. De kinderen hebben elke week in kleine groepjes les op donderdagavond.

"Voor aanmelding en meer informatie over onder andere kosten kun je contact opnemen met harmonie Angeren via het emailadres opleidingen@harmonie-angeren.nl. Meer informatie vind je ook op www.harmonie-angeren.nl."

Meer berichten