Casa de la Muerte een van de smaakmakers. (Foto: UTMW-Bram Jeurissen)
Casa de la Muerte een van de smaakmakers. (Foto: UTMW-Bram Jeurissen) Foto: UTMW-Bram Jeurissen

Festival Under the Milky Way beleeft zonnige vijfde editie

Algemeen

HUISSEN - Het was goed vertoeven afgelopen zaterdag 1 september op de surfweide in Huissen waar het festival zijn vijfde editie beleefde.

De zon liet zich de hele dag zien en in de avond toen het wat koeler werd, was een jasje voldoende om warm te blijven. Met behulp van vele vrijwilligers had de organisatie het terrein aangekleed in de sferen van het thema 'Flower Power'.

Voor iedereen was er genoeg te beleven. De kinderen vermaakten zich op hun eigen kinderweide met onder andere een heuse bootcamp of een auto te voorzien van graffiti. Veel lof oogstte ook het 'open podium', waar jonge talenten zich presenteerden en waar zeker 'pareltjes' tussen zaten. In de avonduren vermaakte Jangle het publiek in de Secret Pleasure Kot, die uitpuilde en zorgde voor dampende momenten.

's Middags zorgden singer-songwrtiter Frank Blueka en het duo Mood op de relaxweide voor de juiste sferen. Hun laatste gezamenlijk set beëindigden ze toepasselijk met Neil Young’s 'Rockin’ in a free world'. Op de muziekweide met twee podia konden muziekliefhebbers, vanaf 13.00 uur tot middennacht van het gevarieerde programma genieten. De punkband The Soultrappers had de eer het festival te openen. waarna elf bands de podia betraden.

De ode aan de Tragically Hip viel bijzonder in de smaak, maar ook de andere optredens van ondermeer Drive by Wire, The Muff, Misty Grooves, Bootleg Betty, Casa, Jed Thomas band en Grim Tim kon het publiek waarderen. Het festival werd afgesloten door 'local heroes', die een eerbetoon brachten aan Jimi Hendrix.

Uitgelicht

Digitale krant