Logo gemeentenieuwsonline.nl

Slechtzienden en blinden maken zelf foto’s

BEMMEL - Foto’s maken is de gewoonste zaak van de wereld, zeker met een smartphone. Snel kiekjes maken van een uitstapje, een natuurwandeling of een vakantieoord. Meteen familieleden en vrienden mee laten genieten.

Voor slechtziende en blinde mensen is fotografie níet de gewoonste zaak van de wereld. Hoe krijgen zij toch het gewenste plaatje op het scherm van hun fototoestel of smartphone?

Mathé Kersten, specialist op het gebied van fotografie voor visueel gehandicapten, geeft op 6 oktober een speciale lezing over fotografie voor slechtzienden en blinden. Visueel gehandicapten, familieleden, vrienden en kennissen zijn van 14.00 – 16.00 uur welkom in het gebouw van Stichting Welzijn Lingewaard aan de Cuperstraat 9 in Bemmel.

Stap voor stap legt Mathé Kersten uit. Eerst vertelt hij over wat fotografie is en hoe een camera werkt. Daarna legt hij uit waar je als slechtziende op moet letten bij het maken van een foto. Voor blinde mensen is fotograferen een communicatiemiddel. Zij kunnen een foto laten maken van iets moois waar ze zijn geweest en hier later met anderen over praten. Oefenen in de praktijk is onderdeel van het programma.

Gaat u de uitdaging aan? Geeft u dan op voor deze bijzondere middag (dit kan tot 4 oktober) bij: Joke van Rijswijk, Oogvereniging Nederland, Regio Arnhem Nijmegen e.o., Oog café Lingewaard, e-mail: jokevanrijswijk@xs4all.nl, 026 3813386.

Meer berichten