Logo gemeentenieuwsonline.nl
Presentatie De Wielewaal. (foto: Henny Campschroer)
Presentatie De Wielewaal. (foto: Henny Campschroer) (Foto: Henny Campschroer)

Dorpsauto De Wielewaal gepresenteerd

GENDT - Woensdag 3 oktober werd de nieuwe ‘dorpsauto’ De Wielewaal onthuld bij het ParticipatiePunt in Gendt. Sinds september 2016 hebben vrijwilligers, inwoners van Gendt die zelf weinig mobiel zijn een ware dienst bewezen door het rijden van de e-car.

Dit initiatief van ParticipatiePunt Gendt voldoet zichtbaar aan een vraag. Vanwege technische mankementen en uitblijven van gedegen service door de leverancier van de e-car is er gekozen voor een vervangend vervoersmiddel. Mede dankzij sponsoring van Autobedrijf Rob van Sambeek en Woonstichting Gendt wordt de comfortabele dorpsauto in gebruik genomen.

De medewerkers van het ParticipatiePunt hebben half 2017 een oproep aan inwoners geplaatst om een naam te bedenken. Daar is uiteindelijk het idee van Barry de Vries, voor De Wielewaal uit gekozen, uit bijna zestig inzendingen. Barry koos voor deze naam omdat Gendt aan de Waal ligt, omdat er in onze prachtige polder wielen zijn en omdat er De Wielewaal zou kunnen broeden. Bovendien dacht hij aan het lied: Kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij De Wielewaal…. En dat is precies de bedoeling van dit soort vervoer: Mensen mee naar buiten nemen die dit alleen niet kunnen.

De initiatiefnemers en gebruikers van De Wielewaal bedankten de sponsoren en vrijwillige chauffeurs die het mogelijk blijven maken om passend vervoer te bieden aan de minder mobiele mensen in Gendt.

Dorpsauto De Wielewaal rijdt elke werkdag van 9.30 tot 17.30 uur en men kan bellen naar 06 19192882.

Meer berichten